Як правильно сповідатися і причаститися в церкві?

Причастя в церкві

Православна віра вчить християн, як правильно сповідатися. Цей обряд пов`язаний з найдавнішими подіями, коли Апостол Петро покинув архієрейський будинок і усамітнився після того, як усвідомив свій гріх перед Христом. Він відрікся від Господа і покаявся за це.

Так і кожному з нас необхідно усвідомити свої гріхи перед Господом і вміти їх піднести священикові, щоб щиро покаятися і отримати прощення.

Щоб навчитися правильно сповідатися в церкві, необхідно провести підготовку душі і тіла, і далі ми розповімо вам, як це зробити.

Як правильно сповідатися?

Перш ніж вирушити до церкви, постарайтеся усвідомити для себе кілька важливих моментів. Особливо, якщо ви вирішили сповідатися перший раз. Отже, які ж питання найчастіше виникають у людини напередодні сповіді?

Коли можна сповідатися?

Исповедь означає щира розмова з Богом через посередництво священика. За церковними канонами, до сповіді залучають з дитинства, починаючи з семирічного віку. Віруючі сповідаються після основної служби, біля аналоя. Люди, які вирішили охреститися або обвінчатися також приступають до сповіді перед Богом.

Як часто потрібно сповідатися?

Це залежить від істинного бажання людини і його особистої готовності відкрито говорити про свої гріхи. Коли християнин прийшов сповідатися перший раз, це не означає, що після цього він став безгрішним. Всі ми грішимо щодня. Тому і усвідомлення своїх дій лежить на нас самих. Хтось сповідається кожного місяця, хтось - перед великими святами, а хтось під час православних постів і перед своїм Днем народження. тут головне розуміння - навіщо це потрібно саме мені, який позитивної урок це може піднести мені в майбутньому.

Як сповідатися, що говорити?



Тут важливо звертатися до священика щиро, без помилкового сорому. Що значить це твердження? Людина вирішив щиро покаятися, повинен не просто перераховувати, які гріхи він створив за останні час і тим більше, тут же шукати їм виправдання.

Запам`ятайте, ви прийшли до церкви не для того, щоб приховати свої недобрі вчинки, а для того, щоб отримати благословення святого отця і почати свою нову, духовне життя.

Якщо ви вже давно хочете сповідатися, що говорити священикові ви можете заздалегідь спокійно продумати будинку. А краще - записати на папері. Покладіть перед собою "10 заповідей", Згадайте 7 смертних гріхів.

Не забувайте, що гнів, перелюбство, гординя, заздрість, обжерливість також присутні в цьому списку. Також сюди відноситься відвідування ворожок і ясновидців, перегляд по телебаченню передач неналежного змісту.

Як треба одягатися на сповідь?



Вбрання має бути простим, таким, що відповідає всім законам християнства. Для жінок - закрита блуза, спідниця або плаття не вище коліна, на голові обов`язково хустку. Для чоловіків - штани, сорочка. Головний убір обов`язково зняти.

Чи можна сповідатися будинку?

Безумовно, Бог чує наші молитви повсюдно і, як правило, прощає нам в разі істинного каяття. Однак в церкві ми можемо отримати ту саму благодатну силу, яка допоможе нам боротися зі спокусами в наступних ситуаціях. Ми стаємо на шлях нашого духовного відродження. І відбувається це саме під час Таїнства під назвою - сповідь.

Як сповідатися перший раз?

Перша сповідь, як і всі наступні рази, коли ви вирішите сповідатися в церкві, вимагає певної підготовки.

По-перше, вам необхідно налаштуватися морально. Буде правильно, якщо ви якийсь час проведете наодинці з собою, зверніться до Господа з молитвою. Також рекомендується тримати пост напередодні сповіді. Исповедь - це як ліки, що лікують і тіло, і душу. Людина духовно відроджується, приходить до Господа через прощення. Можна приступати до сповіді і без причастя, однак ваша віра в Господа повинна бути непохитною.

По-друге, про проведення Таїнства сповіді найкраще домовиться заздалегідь. У призначений день прийдіть до храму на Богослужіння, а по його закінченню рушайте до аналою, там де зазвичай і проходить сповідь.

  1. Попередьте священика, що ви будете сповідатися в перший раз.
  2. Священик прочитає вступні молитви, які служать деякою підготовкою до особистого покаяння кожного з присутніх (їх може бути декілька).
  3. Далі кожен підходить до аналою, де розташована ікона або розп`яття і робить земний уклін.
  4. Після цього відбувається особиста бесіда священика з сповідником.
  5. Коли підійде ваша черга, розкажіть про свої гріхи з щирим покаянням, не вдаючись у зайві подробиці і деталі.
  6. Можете записати на аркуші паперу те, що ви б хотіли сказати.
  7. Не бійтеся, і не тривожтеся - Сповідь дана для того, щоб знайти Божу благодать, покаятися за скоєне і більше ніколи його не повторювати.
  8. Після закінчення бесіди сповідник стає на коліна, а священик покриває його голову єпитрахиллю - спеціальною тканиною і читає дозвільну молитву.
  9. Після цього необхідно поцілувати Святий Хрест і Євангеліє в знак любові до Господа.

Як причаститися в церкві?

Сучасній людині також дуже важливо знати, як причаститися в церкві, оскільки Таїнство Причастя до Святої Чаші з`єднує християнина з Богом і зміцнює справжню віру в Нього. Причастя було встановлено самим Божим Сином. У Біблії сказано, що Ісус Христос благословив і розділив хліб між Своїми учнями. Апостоли прийняли хліб, як тіло Господнє. Потім Ісус розділив між апостолами вино, і вони випили його, як кров Господню, пролиту за гріхи людства.

Вирушаючи до церкви напередодні великого свята чи перед своїми іменинами, необхідно знати, як правильно сповідатися і причаститися. Це духовне таїнство грає в житті людини таку ж важливу роль, як обряд вінчання або хрещення. Причащатися без сповіді не покладається, оскільки їх взаємозв`язок дуже сильна. Покаяння або сповідь очищає совість, робить нашу душу світлою перед очима Господа. Тому причащання слід за сповіддю.

Під час сповіді необхідно щиро покаятися і прийняти рішення почати смиренну, благочестиве життя за всіма християнськими законами і правилами. Причастя в свою чергу посилає на людину Божу Благодать, оживляє його душу, зміцнює віру і зцілює тіло.

Як підготуватися до таїнства причастя?

  1. перед причастям необхідно старанно молитися, читати духовну літературу і тримати триденний пост.
  2. Напередодні ввечері рекомендується відвідати вечірнє богослужіння, тут також можна сповідатися.
  3. У день причащання необхідно прийти на ранкову Літургію.
  4. Після співу молитви "Отче наш" до вівтаря виносять Святу Чашу.
  5. Спочатку причащаються діти, потім дорослі.
  6. Підходити до Чаші необхідно дуже обережно, схрестивши руки на грудях (права поверх лівої).
  7. Потім віруючий вимовляє своє православне ім`я і благоговійно приймає Святі Дари - випиває з Чаші воду або вино.
  8. Після чого низ Чаші слід поцілувати.

Живучи в сучасному суспільстві сповідатися і причащатися час від часу, повинен кожна православна людина, що бажає очистити свою душу і наблизиться до Господа.

Відео уроки: як сповідатися і причащатися в церкві?



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Як правильно сповідатися і причаститися в церкві?