Як правильно читати намаз - головне почати!

Багато хороших люди вірять в Бога і не здійснюють поганих вчинків. Хоча, якщо ти просто віриш в Творця, твориш добро, але не практікуешь релігію, фактично ти створюєш свою власну релігію для самого себе. Це фатальне оману!

як правильно читати намаз

Якщо зробив крок - повірив в Аллаха, потрібно зробити і другий - відразу почати практикувати свою віру, так як можеш і не дожити до завтра. Потрібно встигнути. Перше, що необхідно зробити - почати здійснювати намази.

Намаз (салят, молитва) - це обов`язок будь-якого мусульманина, невід`ємна частина його життя. Важко називатися мусульманином, не здійснюючи обов`язкову молитву.

У день Суду попит буде перш за все про вчинені молитвах. Якщо ми щиро і сумлінно виконували щоденну п`ятикратну молитву, то Суд за наші гріхи буде м`якший.

Наша віра оновлюється і міцніє при здійсненні намазу. "Воістину, молитва утримує від порицаемого і недостойного" (Коран, аят 45, сура 29).

Людині, яка вперше зіткнулася з численною ісламської літературою, посібниками про те, як правильно читати намаз, може здатися, що його вивчення займе довгі тижні. Насправді це не вимагає великих зусиль.



Роз`яснити жінці, як правильно читати намаз - обов`язок піклувальника і чоловіка.

як читати намаз жінкам

Намаз складається з обов`язкових і бажаних (суннат) елементів. Що Їх суннат покращують молитву, але їх залишення не є гріхом.



Салят (намаз) - це поклоніння Аллаху і відбувається воно не хаотично, а строго певним способом. Намаз складається з певних рухів і слів і виконується в певний час. Для його здійснення необхідні п`ять умов:

Відео: Що потрібно вивчити для Намазу / Коба Батумі

  1. Дотримання часу п`яти намазів і кількості молитовних циклів (ракяті).
    Мусульманин наказано здійснювати п`ять намазів щодня і для кожного відведено відрізок дня для його здійснення і певний час.
  2. Обмивання і в цілому очищення (місця здійснення молитви, одягу, тіла) від фізичних нечистот.
    Молитва повинна відбуватися тільки в стані ритуальної чистоти. Без дотримання цієї умови салят вважається недійсним. Обмивання - це миття частин тіла в установленому порядку з наміром очиститися для здійснення молитви.
  3. Прикривання тіла.
    Одяг не повинна бути облягає або викликає. У жінок повинні бути прикриті все заборонені місця.
  4. Намір (ніят).
    Спочатку мусульманин повинен намірився в своєму серці здійснити певну молитву (Зухр, АСР або додатковий салят) і тільки потім її виконати. Намір повинно бути в серці, його не треба озвучувати.
  5. Напрямок в сторону Кааби.
    Мусульманин повинен здійснювати молитву, звертаючись обличчям у бік Кааби в Мецці.

Що стосується питання, як правильно читати намаз жінкам, то все, що згадувалося при здійсненні молитви Пророком (хай благословить його Аллах і вітає) відноситься, як до чоловіків, так і жінок в рівній мірі. Якщо узагальнити, то слова Пророка (мир йому і благословення Аллаха) "моліться так, як бачили, що моляться мене" відносяться і до жінок.

Жінкам бажано читати сури під час намазу пошепки, а якщо їх чує сторонній чоловік, то це стає обов`язковою вимогою.

Жінкам дозволено здійснювати намаз в мечеті, але краще, щоб вони молилися вдома.

Різниці межу тим, як читати намаз жінкам і молитвами чоловіків, по суті, немає ніякої, але є особливі стану у жінки, що стосуються питання обмивання перед молитвою:

  • очищення після місячних;
  • очищення після пологів;
  • патологічне кровотеча.

Відео: Не можу почати здійснювати обов`язкову молитву ..

Як правильно читати намаз при вагітності?

намаз для початківців жінокПри читанні молитви обов`язкові поясні й земні поклони. Однак, якщо вагітна (на останніх термінах або в разі ускладнень) не в змозі здійснювати, наприклад, земні поклони або читати молитву стоячи, то вона робить те, що може. Пророк (мир йому і благословення Аллаха) говорив: "Моліться стоячи, а якщо не можете, то сидячи, а якщо не можете, то лежачи" (Аль-Бухарі, 1117)

Намаз для початківців жінок може здатися важким і непомірним справою: слова не запам`ятовуються, час плутається, не виходить виконувати все, як годиться і т.п. Головне не відкладати на потім, тому що "потім" може і не настати. І не треба боятися робити помилки і побоюватися зробити щось не так. Аллах бачить ваш намір і старання.

І пам`ятайте, що там, де труднощі, Аллах завжди дає полегшення. Просто треба знати, як і коли ці полегшення застосовувати. Наприклад, якщо ви будете робити тільки обов`язкові молитви, нехтуючи суннат навіть коли маєте в своєму розпорядженні на це часом, то ваш іман (віропереконання) буде слабшати і може зійти на "немає". А є ситуації, коли дозволяється поєднувати деякі намази (подорожньому, наприклад), не здійснювати триразового обмивання (в разі недостатньої кількості води) і т.д.

Аллах послав нам Іслам для полегшення нашого життя в цьому світі і досягнення найвищого щастя в житті вічному.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Як правильно читати намаз - головне почати!