Як просити вибачення у аллаха





Іноді ми свідомо чи несвідомо здійснюємо гріхи, які строго заборонені в ісламі. Будучи послідовниками Аллаха, ми відчуваємо себе винуватими і жадаємо покаяння. Багато хто думає, що це дуже важко, забуваючи, що Аллах - самий милосердний з усіх. Тауба відноситься до прохання про прощення Аллаха за скоєні гріхи. Дотримуйтесь порад з цієї статі, щоб прагнути до покаяння.

кроки

Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 1
1
Зрозумійте свою помилку. Дуже важливо усвідомлювати, коли ви відхилилися від керівництва Аллаха. Ви повинні проаналізувати, що змусило вас це зробити, як це вплине на вас і до яких наслідків для вас це призведе. Мислите ясно, будьте чесні з собою і визнайте свої помилки. Це потрібно не для того, щоб погано себе відчути, а для того, щоб усвідомити і прийняти гірку правду, що ви зробили гріх. Ніколи не забувайте, що Аллах створив нас і підтримує нас, і все, що Він просить взамін, це щоб ми Йому поклонялися і корилися.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 2
    2
    Не просіть вибачення під тиском оточуючих. Багато хто може направляти вас і говорити вам, що правильно, а що ні, і якщо інші знають, що ви зробили гріх, то вони можуть порадити вам попросити вибачення. Але, якщо це не щирий жаль, то таке покаяння не матиме ніякої сили. Воно має дію тільки тоді, якщо виходить з вашого серця, а не від когось іншого.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 3
    3
    Прийміть рішення ніколи не повторити цю помилку. Шукаючи покаяння, не можна говорити собі: "Я попрошу вибачення і зроблю це знову". Ні, так не повинно бути. Ви повинні докласти всіх зусиль, щоб ніколи не зробити цю помилку знову. Не можна думати: "Я не впевнений, що зможу зробити це". Ви повинні бути впевнені! Не дозволяйте тіні сумніву зіпсувати ваше бажання отримати прощення, інакше каяття не буде прийнято, і ви викличете на себе замість нього покарання. Пам`ятайте, що незначний гріх стає великим гріхом, якщо він повторюється.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 4

    Відео: Тавбу, Прощення у АЛЛАГА.

    4
    Застосуйте три фактори, що визначають ефективність Тауба. Процес Тауба включає в себе наступні фактори:
  • Визнання своїх гріхів і помилок;
  • Почуття сорому через порушення довіри Аллаха;
  • Обіцянка ніколи не повторювати помилку.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 5
    5
    Визнайте, якщо ваші гріхи або помилки торкнулися ще когось. Подумайте, чи не образили чи інших ваші дії. Якщо так, то шукайте також і їх прощення.
  • Якщо гріх полягає в порушенні прав іншої людини, це може стосуватися їх грошових коштів або майна, то необхідно відновити їх права.
  • Якщо гріх полягав у наклепі на кого-то, то просіть у нього вибачення від усього серця.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 6
    6
    Знайте, що Аллах - самий милосердний з усіх і, природно, схильний прощати. При цьому він може бути в тому чи іншому випадку суворим в покаранні, і ми ніколи не повинні приймати Його прощення як належне. Якщо вступивши на шлях покаяння, ви не віддані своїй Богу, то це не принесе ніякої користі. Майте віру в Аллаха і моліться, щоб Він все виправив. Пам`ятайте, що про Аллаха говориться в Корані:
  • "Воістину, Аллах любить тих, хто багато кається і любить очищаються" (Аль-Бакара 2: 222).
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 7
    7
    Довіртеся силі Тауба. Тауба має багато переваг, які заслуговують на не меншої уваги.
  • Тауба прокладає шлях до успіху.
  • Тауба зберігає нас від негараздів і випробувань.
  • Тауба допомагає очистити нашу совість.
  • Тауба радує Аллаха.
  • Тауба - це шлях перетворення життя.
  • Тауба робить наші дуа (благання) більш "гідними" відповіді.
  • Щира Тауба (покаяння) призводить до прощення гріхів.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 8
    8
    Виконайте намаз. Моліться з граничною щирістю і повагою до Аллаха. Здійсніть п`ять обов`язкових намазів. Якщо можете, спробуйте зробити їх в мечеті. Спокійна і затята обстановка може вам допомогти. Не вагаючись зробите додатково ракатів сунну (рекомендується) і Нафіль (за бажанням). Вони обов`язково будуть зараховані вам, особливо якщо виконані послідовно.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 9

    Відео: Аллаh прощає того, хто просить у Нього прощенія.Курбан-Хаджі Рамазанов islamvderbente.ru

    9
    Просіть Аллаха про прощення після намазу (молитви). Як говориться в Корані: "Роби намаз на початку і кінці дня і до деяких годині ночі (тобто п`ять обов`язкових намазів)" (Худ 11: 114). Тут ясно говориться, що Аллах любить тих, хто молиться в потрібний час з правильним ставленням і відданістю.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 10
    10
    Просіть Аллаха про прощення цілодобово. Прагніть отримати прощення, хоча цей шлях може бути довгим і виснажливим, але це ваша єдина можливість. Знайте, що ви навряд чи будете прощені за один день, а також Він, швидше за все, не пробачить вас, вислухавши всього одну-дві молитви. Це повільний процес вдосконалення себе зсередини.
  • Пророк сказав: "Воістину, Аллах Всевишній простягає Свою руку вночі, щоб покаявся зробив що-небудь погане днем, і простягає Свою руку днем, щоб покаявся зробив що-небудь погане вночі, до тих пір, поки сонце не зійде звідти, куди воно заходить" (Початок Судного дня) (Сахих Муслім).
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 11
    11
    Використовуйте різні імена Аллаха, які відносяться до Його доброти і прощення. Найбільш підходящі імена можуть бути: Аль-Афув (Милостивий), Аль-Гафур (прощає) і Аль-Гаффар (всепрощаюча).
  • "І у Аллаха (є) прекрасні імена- моліть ж Його за допомогою їх" (Аль-арафія 7: 180)
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 12
    12
    Постите під час місяця Рамадан. Це час найважливіше для кожного мусульманина, щоб показати свою відданість Аллаху. Крім того, він вважається "місяцем прощення". Вдумайтеся в суть щирості і відданості.
  • Читайте статтю "як максимально корисно провести Рамадан", Щоб дізнатися більше.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 13
    13
    Пам`ятайте, що добрі справи допомагають забути про поганих вчинках. Зосередьтеся на добрих справах, які бажані Аллаху, і сторонитеся тих, які Аллах забороняє.

    Відео: Найдосконаліший молитва про прощення гріхів

  • Пророк сказав: "П`ять щоденних молитов і кожна наступна п`ятнична молитва після попередньої, і дотримання посту в кожен наступний Рамадан після попереднього послужить спокутою гріхів, скоєних між ними, якщо людина не скоїть тяжких гріхів" (Сахих Муслім).
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 14
    14
    Займайтеся благодійністю (закят). Закят - це прекрасний спосіб спокутувати свої гріхи, завдяки якому ви не тільки відчуєте полегшення, але також поліпшите чиєсь життя.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 15
    15
    Здійсніть хадж. Це кращий спосіб, щоб отримати прощення. Кажуть, що всі гріхи будуть викуплені, коли ми вперше робимо хадж.
  • прочитайте "як здійснити хадж", Щоб дізнатися подробиці.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 16
    16
    Розвивайте самовладання, щоб уникнути подібних ситуацій в майбутньому. Іноді ви можете відчувати спокусу "порушити закон", Але пам`ятайте, що Аллах Милосердний пообіцяв винагородити тих, хто проявляє терпіння і стримує себе від неналежної поведінки.
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 17
    17
    Чи не переставайте робити ці "маленькі справи", Які могли б бути внеском в ваше прагнення отримати прощення.
  • Правильно реагуйте на азан. Пророк сказав: "Хто говорить, почувши людини, що читає азан: "Я також свідчу, що немає божества, крім одного Аллаха, у якого немає товариша, що Мухаммад - Його раб і посланник. Я приймаю Аллаха як Господа, Мухаммада як посланника, і іслам як релігію" - всі попередні гріхи такої людини будуть прощені" (Сахих Муслім).
  • говоріть "амінь". Пророк сказав: "Коли імам говорить "амінь", скажіть "амінь", Тому що ангели теж кажуть амінь, і всі попередні гріхи людини, чий амінь збігається з ангелами, прощаються (Аль-Бухарі і Муслім).
  • Перебуваєте серед шанувальників Аллаха або тих, хто Його шанує. Дуже важливо бути подалі від поганого спільноти або якоїсь людини, який відволікає вас від святого шляху ісламу.
  • Дотримуйтесь прийнятої в ісламі манері одягатися, це допоможе вам пам`ятати Аллаха і буде нагадувати вам про необхідність повного послуху.
  • Ретельно молячись двома ракаата намазу, ви швидше за зможете знайти прощення. Пророк сказав: "Той, хто візьме обмивання, і зробить це досконалим чином, а потім прочитає два ракаата намазу, не роблячи в ньому упущення (і не допускаючи неуважність в ньому), тому будуть прощені вчинені гріхи" (Ахмад).
  • Зображення з назвою Ask Allah for Forgiveness Step 18
    18
    Покладіться на згадані дуа, щоб просити вибачення. Багато дуа вже згадувалося в попередніх радах, але є безліч інших, які допоможуть вам знайти прощення.
  • "Господь наш! Ми вчинили несправедливо по відношенню до себе. Якщо Ти їм не даруй нас і не змилостивиться над нами, то ми неодмінно опинимося одними з потерпілих шкоди" (Аль-арафія 7:23) і Аллах простив його.
  • "... І Господь простив його (прийняв його покаяння). Воістину, Він той, Хто прощає (приймає покаяння), Милосердний! (Аль-Бакара 2:37)
  • Повторюйте постійно Астагфіруллу. Вимовляєте її 3 рази після кожного намазу і мінімум 100 раз в день. Це означає дослівно "Хай вибачить мене Аллах".
  • повторюйте "СубханАллаг ва біхамдіхі" 100 раз в день і всі ваші гріхи будуть прощені, навіть якщо вони були такі численні, як піна морська (Бухарі).
  • Поради

    • Будьте ввічливі з усіма.
    • Здійснюйте намаз і регулярно читайте Коран.
    • Намагайтеся триматися подалі від людей, які заважають вам слідувати заповідям Аллаха Милосердного. Уникайте поганого спільноти.
    • Наступите на своє его і попросіть вибачення. Немає нічого великого в великому его, якщо, врешті-решт, ви опинитеся з ним в джаханнаме або пеклі.
    • Намагайтеся не робити серйозних гріхів, які можуть бути не прощені.
    • Подумайте, перш ніж щось сказати!

    попередження

    • Ніколи не порушуйте заповіді Аллаха.
    • Не повторюйте ту ж помилку знову і знову. Це лише доводить, що вибачення ви не заслуговуєте.
    • Ніколи не просите пробачення нерішуче. Швидше за все, воно не буде прийнято.


    Увага, тільки СЬОГОДНІ!

    Увага, тільки СЬОГОДНІ!
    » » Як просити вибачення у аллаха